Η ψυχή μιας ομάδας - Τέλος πρώτης σεζόν


   Κι όμως τελείωσε…τουλάχιστον προς το παρόν. Μετά από 54 συναντήσεις με την ομάδα μου, την αγαπημένη μου «ομάδα δημοσιογραφίας» ή όπως πιθανόν θα την έχετε γνωρίσει εσείς μέσα από αυτή την εφημερίδα, τη στήλη «Η ψυχή μιας ομάδα».
   Ήταν πέρσι τέτοια σχεδόν εποχή όταν μου κατέβηκε η ιδέα να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα με εκπαιδευομένους – ΑμεΑ της Ε.Ψυ.Με. Ενήλικες με αυτισμό, νοητική αναπηρία και ήπια ψυχιατρικά θα αρθρογραφούσαν και θα παρέθεταν τις απόψεις τους δημοσίως. Θεωρούσα κι ακόμη θεωρώ πως είναι κάτι πρωτότυπο και αρκετά πρωτοποριακό, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα.
   Συνέγραψαν 12 άρθρα:

- Οικονομική κρίση
- Πολυτεχνείο
- Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (03/12)
- Χριστούγεννα 2012
- Η ανεργία στην Ελλάδα
- Οι εκπαιδευόμενοι της Ε.Ψυ.Με στα βραβεία Π.Σ.Α.Π - Ο.Π.Α.Π 2012
- Ημέρα των ερωτευμένων - 14 Φεβρουαρίου
- Οι άστεγοι
- Η ληστεία στην Ε.Ψυ.Με
- Ρύπανση του περιβάλλοντος
- 2ος Ημι-μαραθώνιος ΑμεΑ - Special Olympics
- Η γιορτή της μητέρας

   Όλα τα θέματα ήταν της επιλογής τους όπως και οι απόψεις που αποτυπώνονταν. Ο δικός μου ο ρόλος ήταν μονάχα συντονιστικός και «μαιευτικός».
   Το σημαντικότερο όλων, είδα βελτίωση στα μέλη που αποτελούσαν την ομάδα. Σε άλλους μικρή, σε άλλους μεγάλη, σε τομείς όπως το ενδιαφέρον για σημαντικά και επίκαιρα θέματα, η προσήλωση, η μεθοδικότητα, η επαγγελματική στάση, η συγγραφή, η διερεύνηση και ανάπτυξη ενός θέματος, η συνέπεια, η συγγραφή σε Η/Υ, η δημιουργία, η αποστολή και ο έλεγχος του e-mail της ομάδας, η συνεργασία - ομαδικότητα, ο λόγος, η σκέψη και άλλα πολλά-πολλά και πολύ σπουδαία για τους εκπαιδευομένους με τις συγκεκριμένες δυσκολίες.
   Ακόμα, μεγάλη ήταν η χαρά των εκπαιδευομένων καθώς ερχόντουσαν στις συναντήσεις μας με μεγάλη ευχαρίστηση και όποτε ήταν η ώρα ανέμεναν με μεγάλη ανυπομονησία να πάρουν την εφημερίδα στα χέρια τους και να δουν το άρθρο τους.
   Θέλω να ευχαριστήσω την εφημερίδα «Η ΝΙΚΗ» και το φίλο μου Σπύρο Ρουφογάλη που από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός και με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρότασή μου. Τέλος να ευχαριστήσω την Ε.Ψυ.Με που με εμπιστεύτηκε να υλοποιήσω ένα νέο πρόγραμμα και φυσικά, το μεγάλο ευχαριστώ να το πω σε ένα-ένα τα παιδιά που ήταν «Η ψυχή μιας ομάδας». Τη Βασιλική, το Γιώργο, τον Δημήτρη, τον Βασίλη, τον Στράτο και τον Μάριο. Ήταν πραγματικά ένα όμορφο ταξίδι που μου έδωσε πολλά...

Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

Δεπάστας Χαράλαμπος
Κοινωνικός Λειτουργός

Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: 
http://depastascharalampos.blogspot.gr/
Like us on Facebook:
Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas

Σχόλια