Η σημαντικότητα των διακοπών

 
Άλλο ένα καλοκαίρι ξεκινά. Άλλη μια δύσκολη σεζόν φτάνει στο τέλος της και ένα σημαντικό διάλειμμα από όλους κι από όλα κρίνεται επιτακτικό. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσεως είναι πλέον εμφανείς σε όλους μας. Δυστυχώς για πολλούς, υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες οι πιθανότητες για καλοκαιρινές διακοπές μειώνονται σημαντικά ή και εκμηδενίζονται.
   Πέρσι με είχε εκπλήξει θετικά ότι πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων, φίλοι και γνωστοί ανέφεραν το πόσο όμορφα είχαν περάσει στις διακοπές τους. Αυτό πιθανόν δεν είναι καθόλου τυχαίο. Δεν νομίζω πως οφείλεται στη σελήνη που πέρασε στον αιγόκερο ή κάτι τέτοιο, αλλά στην μεγάλη ανάγκη για ξεκούραση, αποφόρτιση, διαφυγή, χαλάρωση, ηρεμία, εκτόνωση και διασκέδαση που έχει ο κόσμος μετά τα άκρως στρεσσογόνα γεγονότα - χρονιά που βιώνει.
   Αυτό ακριβώς είναι οι διακοπές. Για αυτό ακριβώς υπάρχουν και αυτό ακριβώς μας προσφέρουν. Είχα τονίζει σε μια συζήτηση που είχα με κάποιους ανθρώπους πως δε θα πρέπει να αφήνουμε ανεκμετάλλευτη αυτή την περίοδο. Ακόμα και χρήματα να μην έχουμε, ακόμη και παρέα, έστω για 2-3 ημέρες ας πάρουμε έναν υπνόσακο, πέντε φρούτα, τρεις κονσέρβες και 5 μπουκάλια νερό και ας πάμε με ένα λεωφορείο στην πιο κοντινή μας παραλία. Ίσα να βοηθήσουμε το μυαλό να ξεκουραστεί, να ξεφύγει και να ξεχάσει τα όσα πέρασε αλλά και τα όσα θα επακολουθήσουν. Ίσα να «ταΐσεις» τις μπαταρίες σου με ενέργεια για τον ακόμα δυσκολότερο χειμώνα που επακολουθεί.
   Εύχομαι τουλάχιστον οι περισσότεροι από εσάς να βρείτε έστω λίγο χρόνο για διακοπές στα υπέροχα μέρη της πανέμορφης χώρας μας και να απολαύσατε το καλοκαίρι που έρχεται. Με το καλό να μας ξανάρθει και να είμαστε γεροί και δυνατοί να το απολαύσουμε και πάλι.  

Υ.Γ: Ακόμα και πολυήμερες διακοπές να μην έχουμε, πολύ ευεργετικές είναι και οι εμβόλιμες (‘’σφήνες’’), ολιγοήμερες διακοπές. Ποτέ δεν είναι αργά! Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε λίγο χρόνο για εμάς.

Δεπάστας Χαράλαμπος

Κοινωνικός Λειτουργός


Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: depastascharalampos.blogspot.gr
Like us on Facebook: Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas


Σχόλια