Με το φτωχό μου το μυαλό...


…διερωτούμαι τελευταία πολύ συχνά «Πως γίναμε έτσι»; Δεν είναι δυνατόν να γίναμε έτσι! Δε μπορεί να γίναμε έτσι! Λιτότητα, φτώχεια, κοινωνική εξαθλίωση, ανεργία. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Ελλάδα που δείχνει το Χ κανάλι της τηλεόρασης στα μπουζουξίδικα, τα ποτά, τα ξενύχτια και τα γλέντια. Για όσους δεν έχουν πραγματική εικόνα της καταστάσεως, μια βόλτα στις φτωχογειτονιές, στα συνοικιακά μαγαζιά, τις αγορές θα τους πείσει.
   Η χώρα μας έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Έχει απίστευτο πλούτο. Είμαι βέβαιος για αυτό. Τώρα, πως γίνεται τόσα χρόνια, με τέτοια άνθηση της τεχνολογίας και των επιστημών και με τέτοιο ΦΥΣΙΚΟ πλούτο να κάνουμε εμείς βήματα πίσω αντί για μπροστά, είναι απίστευτο και ελληνικό.
   Συμφέροντα, κακοδιαχείριση, σκάνδαλα και άλλα πολλά που παρακολουθούμε καθημερινά από τις μικρές οθόνες αφήνοντάς μας πια ανεπηρέαστους και αδιάφορους λες και ακούμε πως αύριο θα έχει λιακάδα. Αν θέλουμε να αποκατασταθεί άμεσα η τάξη και να μπούμε στο σωστό δρόμο μια ώρα αρχύτερα θεωρώ χρειαζόμαστε μια δικαιοσύνη όπου θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια δικαιοσύνη που θα είναι αμείλικτη για όλους και όλα. Νόμοι υπάρχουν, δεν εφαρμόζονται και δε τηρούνται. Δικαιοσύνη που θα τιμωρήσει και θα στείλει στη φυλακή (και πουθενά αλλού) όλους εκείνους που ευθύνονται. Χορός κλεμμένων εκατομμυρίων. Πως γίνεται αυτός που χρωστάει 400 ευρώ να μπαίνει στη φυλακή και αυτός που χρωστάει 5 εκατομμύρια ευρώ να είναι έξω και να συνεχίζει τις δουλειές του είναι άλλο ένα απίστευτο και ελληνικό…
«Με όλα αυτά τα ποσά που έχουν ακουστεί για μίζες, φοροδιαφυγή και υπεξαιρέσεις μας ξεχρεώνουν μέσα σε μια μέρα και μένει και πλεόνασμα αν τα πάρουμε πίσω…
   Θέλω να επικεντρωθώ περισσότερο στο φυσικό πλούτο μας. Είμαστε πραγματικά μια πάμπλουτη χώρα. Ίσως μια χώρα που θα πλησίαζε περισσότερο από κάθε άλλη το να χαρακτηριστεί αυτάρκης. Όμως όχι μόνο αυτάρκης δε χαρακτηριζόμαστε αλλά εξαρτόμαστε πλέον μόνο από άλλους.
   Αποδεδειγμένα έχουμε κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και δε ξέρω και γω τι άλλο, τα οποία θα μπορούσαν να μας δώσουν τεράστια οφέλη οικονομικά και μη. Έχει γίνει κάτι για αυτό;
   Είμαστε μια χώρα με τόσο ήλιο, άνεμο, νερό κτλ. Αντί να επενδύσουμε σε όλες αυτές τις μορφές ενέργειας εξοικονομώντας τεραστία ποσά, όχι απλά είμαστε υποανάπτυκτοι σε σύγκριση με άλλες χώρες, επιτρέπουμε και σε άλλα κράτη να έρχονται και να επενδύουν και να εκμεταλλεύονται εκείνοι τη δική μας προίκα!
Άλλο…Όλες οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν κλείσει. Προτιμούμε να εισάγουμε από την Τουρκία, την Κίνα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία…Μέχρι τα ρούχα του στρατού είχα πληροφορηθεί ότι εδώ και μερικά χρόνια έρχονται απ’έξω.
   Ελληνική γεωργία – κτηνοτροφία Είναι δυνατόν να εισάγουμε ΕΜΕΙΣ πατάτες, πορτοκάλια, λάδι και δε ξέρω τι άλλο από το εξωτερικό; Ας υπήρχε ένας νόμος, κάτι, που να προέβλεπε κάλυψη των ελληνικών προϊόντων πρώτα για τον ελληνικό πληθυσμό και μετά η εξαγωγή ή κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος πως και μαστίχα και κρόκο Κοζάνης - από τα λίγα Ελληνικά μονοπώλια - αν είχαμε τη δυνατότητα και αυτά θα τα εισαγάγαμε.
   Τα παραπάνω είναι απλές, σκόρπιες σκέψεις μου που θα ήθελα να πάρω κάποτε απαντήσεις γιατί συμβαίνουν. Προβληματισμοί που φαίνονται απλοί, αλλά δε ξέρω αν όντως είναι.

Δεπάστας Χαράλαμπος

Κοινωνικός Λειτουργός

Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: depastascharalampos.blogspot.gr
Like us on Facebook: Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos

@Ch_Depastas

Σχόλια