Εμπρός...πίσω!!!



   Μικρογεύματα στα σχολεία, προκειμένου  να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο υποσιτισμού μαθητών σε σχολεία ξεκινά το υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα.
   Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει σε 18 σχολεία κυρίως της Δυτικής Αττικής (Αυλώνα, Νίκαια, Μοσχάτο, Ασπρόπυργο, Πλατεία Βάθη, Πατήσια, Κερατσίνι, Μενίδι, Ταύρος και Εξάρχεια) όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα ασιτίας μικρών παιδιών.
   Η υφυπουργός σημείωσε ότι σε ορισμένα σχολεία όπου υπάρχουν και πολλά παιδιά μεταναστών, παρατηρήθηκε ότι 80%-90% των μαθητών αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού.
   Το γεύμα θα περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα δημητριακών και φρούτα ενώ η υφυπουργός επισήμανε: «το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία με τρόπο όμως που δεν θα στιγματίζει τα παιδιά. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τα κυλικεία όχι μόνο στα 18 σχολεία . Το κόστος για το υπουργείο θα είναι 1 με 2 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ».
   Όλα αυτά τα παραπάνω μου θυμίζουν κάτι ιστορίες που άκουγα στο χωρίο μου από τους παππούδες και τις γιαγιάδες από τα παιδικά τους χρόνια που τους έδιναν στο σχολείο ψωμί, τυρί, κακάο και άλλα λόγω της πείνας που επικρατούσε τότε…
   Και κάτι ακόμα, πάλι καλά που υπάρχει και το ΕΣΠΑ γιατί όπως καταλαβαίνουμε από τις παραπάνω δηλώσεις προφανώς και μια τέτοια κίνηση δε θα γινόταν αλλιώς. Και φυσικά θα σταματήσει και αυτό το πρόγραμμα όπως και κάθε άλλο μετά το τέλος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

SoS: Οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων από 01/02/2012 να απευθυνθούν στα Κ.Ε.Π για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες καταγραφής τους και καταβολής των επιδομάτων τους.
 

Δεπάστας Χαράλαμπος

Κοινωνικός Λειτουργός

Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: 
http://depastascharalampos.blogspot.gr/
Like us on Facebook:
Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas


Σχόλια