Community Reporter από την ομάδα δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ


Στις 19 Μαρτίου 2014  βρέθηκα στη Σμύρνη της Τουρκίας προσκεκλημένος σε διακρατική συνάντηση για το Πρόγραμμα “Community Reporter’’, ένας πετυχημένος θεσμός όπου ξεκίνησε στην Αγγλία και έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Εκεί, είχα την χαρά και την τιμή να εκπροσωπώ την πλευρά της Ελλάδος, την Ε.ΨΥ.ΜΕ και την ομάδα δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ (Υπενθυμίζω πως η ομάδα δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ – διατηρεί τη στήλη ‘’Η ψυχή μιας ομάδας’’ στην εφημερίδα ‘’Η ΝΙΚΗ’’ -  αποτελείται από ενηλίκους με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (H.F.A), νοητική αναπηρία και ήπιες ψυχιατρικές διαταραχές.
 Σκοπός της συναντήσεως ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα, η παρουσίαση του Φορέα μας και του έργου της ομάδας δημοσιογραφίας που τυγχάνει να είμαι εκπαιδευτής. Οι χώρες που συμμετείχαν στην συνάντηση ήταν η Τουρκία, η Αγγλία, η Σουηδία, η Γερμανία ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν 1-2 χώρες ακόμα.
Με το Πρόγραμμα «Community Reporter” η ομάδα θα ενταχθεί σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που αποτελείται από πολλές χώρες και χιλιάδες community reporters με την ιδιαιτερότητα ότι ως Ελλάδα θα συμμετάσχουμε με ενηλίκους με αναπηρία (εν αντιθέσει με άλλες ομάδες στόχου των άλλων χωρών), ανυψώνοντας έτσι τη φωνή τους και δίνοντας ένα χτύπημα στον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται τα άτομα με αναπηρίες.
Σκοπός του προγράμματος είναι η προβολή τοπικών θεμάτων που δεν λαμβάνουν ηθελημένα ή άθελα της ανάλογης προβολής από τα ελληνικά και διεθνή Μ.Μ.Ε.
Η (προσαρμοσμένη) εκπαίδευση της ομάδας δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ πρόκειται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και αναμένονται θαυμαστά αποτελέσματα μιας που είναι ένα πολύ επιτυχημένο εγχείρημα σε όσες χώρες έχει εφαρμοστεί.
Είναι τιμή για την τοπική κοινωνία του Πειραιά, την Ε.ΨΥ.ΜΕ, εμένα προσωπικά, και το Πρόγραμμα αυτό, που η συγκεκριμένη ομάδα θα κάνει αυτή την προσπάθεια. Είναι τιμή για την εφημερίδα ‘’Η ΝΙΚΗ’’ που έχει στις τάξεις της αυτή την ομάδα και την ευχαριστώ προσωπικά για τη θετική διάθεση να τους δίνει δημόσιο βήμα έκφρασης.

Δεπάστας Χαράλαμπος

Κοινωνικός Λειτουργός


Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: depastascharalampos.blogspot.gr
Like us on Facebook: Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas

Σχόλια