Η ψυχή μιας ομάδας


   Έτσι θα ονομάζεται η νέα στήλη που από τη Δευτέρα - κατά την γνώμη μου - θα κοσμεί την εφημερίδα «ΝΙΚΗ».  Ομολογώ πως παλεύω να βρω τον τρόπο για να δημιουργήσω και δεύτερη στήλη αναρτήσεων σε αυτό εδώ το blog ώστε να κοσμεί και αυτό αλλά οι ελάχιστες γνώσεις μου γύρω από τα blogs δε μου το επιτρέπουν, προς το παρόν τουλάχιστον.
   Η στήλη αυτή θα είναι δουλειά των εκπαιδευομένων της «ομάδας δημοσιογραφίας» της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικών Μελετών. Η νεοσυσταθείσα ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελείται από πέντε ενήλικους με αναπηρίες (αυτισμός, νοητική αναπηρία, ήπια ψυχιατρικά), τη Βασιλική, τον Γιώργο, τον Βασίλη, τον Στράτο και τον Δημήτρη, που σκοπό έχουν να προβάλουν και να δημοσιοποιούν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο,  τις απόψεις τους για θέματα της επικαιρότητας αλλά και του ενδιαφέροντός τους. Ακόμα, με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουν (για πολλοστή φορά) πως τα Άτομα με Αναπηρίες έχουν πολλές ικανότητες και δικαίωμα στην εργασία. Θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν δυνατά τον υπαρκτό – κακά τα ψέματα – κοινωνικό αποκλεισμό και στιγματισμό που υφίστανται, ιδιαιτέρως τα χρόνια της οικονομικής κρίσεως.
   Είναι κάτι το πρωτοποριακό, το καινοτόμο, το καινούργιο. Κάτι που τιμεί πρωτίστως την εφημερίδα που χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκε την πρότασή μου και δευτερευόντως όλους εσάς που με την συνέπειά σας και την καλή σας διάθεση θα αγκαλιάσετε τη στήλη αυτή.
   Ως υπεύθυνος, εμπνευστής και δημιουργός αυτής της ομάδας, ζητώ από τους αναγνώστες της εφημερίδας μας να επικοινωνείτε με τους εκπαιδευομένους μέσω του e-mail της ομάδας (θα αναγράφεται κάτω από το κείμενο τους), λέγοντας την άποψή σας για τη στήλη και τα άρθρα της, απευθύνοντας ένα χαιρετισμό ή στηρίζοντας την σημαντική αυτή προσπάθεια και το άνοιγμα στην κοινωνία που πραγματοποιούν.  Για όσους δεν έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται την εφημερίδα και να διαβάζουν τα άρθρα των εκπαιδευομένων, αναφέρω το e-mail της ομάδας (psixiomadas.nikinews@yahoo.gr) για να μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους, να τους ενθαρρύνεται κτλ.  
   Τέλος, έχω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας πως το «ταξίδι» των πρώτων συναντήσεων με αυτήν την ομάδα έχει ξεκινήσει για μένα και είναι πραγματικά, πολύ ιδιαίτερο, ξεχωριστό, ανεπανάληπτο και γεμάτο συγκινήσεις…Ας  μην πούμε άλλα όμως, ας αφήσουμε τους εκπαιδευομένους να συγγράψουν και να εκφραστούν και το εγχείρημά μας θα το κρίνει ο χρόνος και οι αναγνώστες…

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!                                    
                                    Δεπάστας Χαράλαμπος

                                                                        Κοινωνικός Λειτουργός

Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: 
http://depastascharalampos.blogspot.gr/
Like us on Facebook:
Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas



Σχόλια