Αναμένοντας τη νέα εθνική μας επέτειο



   Πριν λίγες μόλις ημέρες, το έθνος μας εόρταζε την επέτειο του ιστορικού «ΌΧΙ» προς τον κατακτητή τον Οκτώβριο του 1940. Ήταν η αρχή του τέλους των μεγαλεπήβολων σχεδίων του. Ένας μικρός λαός ύψωνε το ανάστημά του, την περηφάνια του, τον ηρωισμό του και τον πατριωτισμό του μπροστά σε παγκόσμιες υπερδυνάμεις που σκοπό είχαν την επιβολή τους και τον έλεγχο όσο το δυνατόν περισσοτέρων κρατών στον κόσμο. Αυτή την ημέρα τιμούμε εδώ και πολλά χρόνια. Τους ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν το αίμα τους ώστε η χώρα μας να μην υποδουλωθεί.
   Πολλά τα κοινά σημεία εκείνης της εποχής με το σήμερα μα πολλές και οι διαφορές…Οι κατακτητές σχεδόν οι ίδιοι, παγκόσμιος ο πόλεμος (όχι με όπλα, αλλά με χρήματα), θύματα πάρα πολλά, σκοπός ο ίδιος. Η κυριαρχία και ο έλεγχος.
   Στη χώρα μας; Έχουμε και πάλι φτώχεια, έχουμε και πάλι συσσίτια, έχουμε ανεργία στα ύψη, νεκρούς. Δεν έχουμε όμως αντίσταση. Πέσαμε αμαχητί, για να μη πω παραδοθήκαμε από μόνοι μας. Δεν ειπώθηκε ποτέ αυτό το ΌΧΙ στον κατακτητή... Και αυτό είναι που θλίβει, αυτό είναι που απογοητεύει, αυτό είναι που δεν ταιριάζει στον Έλληνα.
   Δεν είναι τυχαίο που οι εθνικές μας επέτειοι (28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου ακόμα και η 17 Νοέμβρη) συνδέονται με την έναρξη της αντίστασης προς τον κατακτητή και όχι με το τελικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Γιατί σημασία έχει ο αγώνας και η εναντίωση σε αυτόν που θέλει να σε κατακτήσει. Εσύ το χρέος σου θα το χεις κάνει…
   Οι Έλληνες ζουν και αναπνέουν για την ημέρα που θα ξανααπελευθερωθούν και θα βγουν με τις ελληνικές σημαίες και θα τρέχουν στους δρόμους και θα γεμίσουν τις πλατείες χαρούμενοι έχοντας βάλει ένα τέλος σε αυτό τον πόλεμο. Αυτή η ημέρα θεωρώ πως θα εορτάζεται και θα ορισθεί ως εθνική επέτειος για τη χώρα μας. Μια νέα εθνική επέτειος…

‘’Να δεις που σε μερικά χρόνια οι σημερινοί κυβερνώντες θα ψηφίσουν νόμο για να παίρνουν «Σύνταξη Αντίστασης»…’’


Δεπάστας Χαράλαμπος

Κοινωνικός Λειτουργός

Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: 
http://depastascharalampos.blogspot.gr/
Like us on Facebook:
Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas



Σχόλια