Μωβ μέδουσες και...καλό καλοκαίρι!!!

       Δε ξέρω για σας ΑνησυχοΜερίτες μου, οι τελευταίες χρονιές είναι πολύ δύσκολες, φαντάζομαι για τους περισσότερους. Πολλές υποχρεώσεις, τρεξίματα, στενοχώριες, λίγος ελεύθερος χρόνος, λίγες χαρές, πολλά έξοδα, λίγα έσοδα, αρρώστιες, απώλειες, πανδημίες, γκρίνια, εσωστρέφεια, πόλεμοι, ακρίβεια. Λίγο - πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι, για αυτό μιας που βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο σήμερα, είπα να γράψω ένα μικρό άρθρο για τον επίλογο κι αυτής της χρονιάς. Δυστυχώς λόγω…πολλών, η σελίδα και το blog μου μοιραία μένουν πίσω, το ήξερα. Όσο και να το προσπαθώ είναι τέτοιες οι συνθήκες που δε γίνεται διαφορετικά. Η επικοινωνία μαζί με τους αναγνώστες κι ακολούθους πάντα μου έδινε. Αποδέχομαι την πραγματικότητα και προχωρώ μιας που και τα επόμενα χρόνια αναμένονται στο ίδιο μήκος κύματος ευτυχώς ή δυστυχώς.

Είναι φοβερό αυτό που ζούμε πάντως, λες κι επίτηδες το κάνουν να μη μας αφήνουν να ευχαριστηθούμε και να απολαύσουμε ό,τι μας έχει μείνει να απολαύσουμε πια σε αυτή τη ζωή. Ακόμα και τη μοναδική ίσως στιγμή χαλάρωσης, ευτυχίας και αποφόρτισης που περιμένουμε τόσο καιρό, βρήκαν πάλι τρόπο να μας το βγάλουν από τη μύτη! Μέδουσες, άσπρες, κόκκινες, κίτρινες, μπλε! Γέμισαν οι θάλασσές μας μέδουσες κακές, δηλητηριώδεις! Και τη βουτιά μας αυτό το πολυπόθητο καλοκαίρι, που σίγουρα έχουμε τόσο πολύ ανάγκη, ξινό κατάφεραν να μας το βγάλουν!

Και δώσε του άρθρα, και δώσε του αφιερώματα κι αναλύσεις και πρωτοσέλιδα και ειδικοί να μας μιλούν. Σίγουρα, ένα τέτοιο τσίμπημα είναι πολύ δυσάρεστο αλλά μήπως θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στα ουσιώδη; Μήπως αντί να μιλάμε για το πώς θα επουλώσουμε το τραύμα από το τσίμπημα (αντιμετώπιση), θα έπρεπε να μιλάμε για το πώς θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία (αν δεν έχει χαθεί το τρένα οριστικά - πρόληψη); Δε θα φλυαρήσω, ούτε θα αναλύσω, άλλωστε δεν είμαι ειδικός αλλά αντί για ακόμη μία φορά να φωτογραφίζουμε ζώα ως κακά, ψυχρά, με δολοφονικά ένστικτα, που ήρθαν να μας καταστρέψουν το καλοκαίρι και τις θάλασσες, αντί να περνάμε αυτά τα μηνύματα στα παιδιά μας και να δίνουμε έξτρα τροφή στους ανόητους και συνωμοσιολόγους, θα μπορούσαμε / θα πρότεινα να αναζητήσουμε τι έχει συμβεί και γιατί. Να φωτογραφίσουμε τον παγκόσμιο νταβατζή – άνθρωπο – που ευθύνεται και για αυτό και για άλλα πολλά αντίστοιχα φαινόμενα, μιας που αιτία του εν λόγω φαινομένου είναι η κλιματική αλλαγή και η διατάραξη της τροφικής αλυσίδας, κάτι που λίγοι αναφέρουν!

Το 1/3 του καλοκαιριού ήδη έφυγε. Ελπίζω να έχετε ξεκινήσει ήδη να ξεκουράζεστε, να γεμίζετε μπαταρίες και να βρίσκετε τρόπους να ομορφαίνετε με στιγμές τη ζωή σας. Εγώ σας χαιρετώ και για φέτος (επισήμως), ωστόσο ξέρετε πως η Ανησυχία μου δε με αφήνει κι όλο κι αναρτώ κι επιζητώ την αλληλεπίδραση μαζί σας.

 

Να καθαρίζετε τις παραλίες μας ή τουλάχιστον να φροντίζετε να μη τις λερώνετε!

Άλλη μία Ανήσυχη χρονιά φτάνει στο τέλος της.

Καλό καλοκαίρι και με το καλό να επιστρέψουμε και να Ανησυχούμε!

Και προσοχή στις μέδουσες!

 

Δεπάστας Χαράλαμπος

Κοινωνικός Λειτουργός
Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Εργασίας

Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: 
http://depastascharalampos.blogspot.gr/
Like us on Facebook: Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas



Σχόλια