Μήνυμα εστάλη! Μήνυμα ελήφθη;


   Η ελληνική κοινωνία βιώνει ιστορικές στιγμές και δε θα μπορούσαν τα τελευταία άρθρα μου να μην αναφέρονται σε αυτές. Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 η χώρα μας πήρε μια άλλη μορφή. Σχεδόν όλοι οι πολίτες απεργούσαν. Καταστήματα και υπηρεσίες, σε όλα σχεδόν, είχε μπει λουκέτο. Σε ολόκληρη την Ελλάδα.
   Δε ξέρω πόσοι κατέβηκαν να διαδηλώσουν στην πλατεία Συντάγματος, ούτε τους μέτρησα. Τα Μ.Μ.Ε ανέφεραν το καθένα και διαφορετικό αριθμό διαδηλωτών με μια ξέφρενη τυπική απόκλιση. Ανάλογα με το τι συμφέρον είχε το κάθε Μέσο προφανώς, ακούστηκε ότι είχε από 75.000 κόσμο μέχρι και 500.000. Αυτό που σίγουρα πιστεύω είναι πως ήταν ίσως η μαζικότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία μας. Άνθρωποι όλων τον ηλικιών πήγαν να εκφράσουν και να ενώσουν με τους υπόλοιπους την αγανάκτησή τους, την αγωνία τους για το αύριο, τη φωνή τους.
   Φωνή βοώντος εν τη ερήμω θα πουν πολλοί μιας που όπως φαίνεται όλα είναι προσυμφωνημένα και προδιαγεγραμμένα…Όμως αυτή η μαζική κινητοποίηση δεν ήταν καθόλου μικρό πράμα. Αν σκεφτούμε πως η Αθήνα κατοικείται από περίπου 5.000.000 κατοίκους, μιλάμε ότι περίπου ένας στους δέκα αθηναίους ήταν αυτές τις μέρες στο Σύνταγμα. Όμως, και σε όλες τις άλλες ελληνικές πόλεις η εικόνα ήταν αντίστοιχη.
   Θεωρώ πως αν δε γινόντουσαν αυτά τα επεισόδια (πώς γίνεται όλοι μας να ήμασταν βέβαιοι ότι θα συμβούν αυτά από τους γνωστούς – αγνώστους όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούμε) θα είχε περισσότερο κόσμο, ένταση και διάρκεια η ειρηνική παρουσία των διαδηλωτών.
   Μετά το αίμα που χάνουμε καθημερινά με τις θυσίες που γίνονται λόγω της κρίσης, αυτή τη φορά χάσαμε αίμα και κυριολεκτικά. Δεκάδες τραυματίες και δυστυχώς ένας νεκρός. Ο πρώτος νεκρός του πολέμου. Ο αγώνας συνεχίζεται…

Κλείνω με δύο στίχους του μεγάλου Γιάννη Ρίτσου:

Η ζωή τραβάει την ανηφόρα
με σημαίες και με ταμπούρλα

Δεπάστας Χαράλαμπος

Κοινωνικός Λειτουργός

Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: 
http://depastascharalampos.blogspot.gr/
Like us on Facebook:
Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas


Σχόλια