Σπλάτς!!! Με γεια το κούρεμα...



   Ήταν και είναι γερές οι σφαλιάρες που δέχεται ο ελληνικός λαός από τους Ευρωπαίους «συμμάχους» του. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια με όλα αυτά τα δάνεια, τη λιτότητα, το Δ.Ν.Τ κτλ. οι σφαλιάρες πάνε και έρχονται…
   Έχω αναφέρει αρκετές φορές στα άρθρα μου πως τα μαθηματικά και τα οικονομικά μου προκαλούν οξύ αλλεργικό επεισόδιο. Ωστόσο επειδή θεωρώ πως αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι ιστορικά γεγονότα και επειδή καλό θα ήταν να ενημερωνόμαστε το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα αφιερώνω αυτό το άρθρο στο «κούρεμα του ελληνικού χρέους» παίρνοντας τα παρακάτω στοιχεία από μία ενημερωτική ιστοσελίδα.
   «Για να δούμε με τη βοήθεια αμείλικτων αριθμών τι σημαίνει το κούρεμα που φάγαμε, πριν το κούρεμα το χρέος μας ήταν περίπου 350 δις ευρώ και μόνο για τους τόκους πληρώναμε ετησίως λίγο πάνω από 19 δις ευρώ το χρόνο.
Τώρα το χρέος πέφτει στα 250 δις ευρώ και οι τόκοι που θα πληρώνουμε υπολογίζονται περίπου 9 δις ευρώ ετησίως. Πραγματικά είναι ανακουφιστική η μείωση κατά 10 δις ευρώ. Όμως υπολογίστε την πραγματική της διάσταση.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2011 ξεπέρασε τα 19 δις ευρώ.
Και όπως μας ξεκαθάρισαν οι Ευρωπαίοι με τον πιο απόλυτο τρόπο, η προφορά και μόνο της λέξης έλλειμμα από εδώ και μπρος απαγορευεται για τους Έλληνες. Η τρόικα πλέον εγκαθίσταται μόνιμα στην Αθήνα προκειμένου να ελέγχει καθημερινά την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
   Για να μας δέσουν μάλιστα χειροπόδαρα, στο τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής προβλέπεται: ‘’η υιοθέτηση από κάθε κράτος-μέλος κανόνων για το ισοζύγιο του προϋπολογισμού, ενσωματώνοντας μέχρι το τέλος του 2012 το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη νομοθεσία τους, κατά προτίμηση σε συνταγματικό επίπεδο’’».

Δεπάστας Χαράλαμπος

Κοινωνικός Λειτουργός

Επικοινωνία: anisihesmeres@gmail.com
Blog: 
http://depastascharalampos.blogspot.gr/
Like us on Facebook:
Ανήσυχες Μέρες (Page)
Follow us on Twitter: Depastas Charalampos
@Ch_Depastas


Σχόλια