Βιογραφικο σημειωμα

   Γεννήθηκα στην Αθήνα υπό 40 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο του 1986, μέλος μιας αγαπημένης 4μελούς οικογένειας. Μεγάλωσα και μεγαλώνω στον Πειραιά, στο Κερατσίνι. Όπερ μεθερμηνευόμενον μικρομεσαία αστική τάξη.

   Αποφοίτησα από το 9ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Κερατσινίου. Πάντοτε ήμουν από τους σχετικά καλούς μαθητές. Ποτέ ο πρώτος, αλλά πάντοτε συνεπής.
   
   Το Σεπτέμβριο του 2004 φοίτησα στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας – Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι) Ηρακλείου Κρήτης. Οι εργαστηριακές μου πρακτικές ασκήσεις ήταν:
  • Νηπιαγωγείο ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης (Φεβρουάριος 2006 - Ιούνιος 2006).
  • 42ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης (Σεπτέμβριος 2006 - Ιούνιος 2007).
  • Στ' Κ.Α.Π.Η Ηρακλείου Κρήτης (περιοχή Κατσαμπά) (Σεπτέμβριος 2007 - Ιούνιος 2008).
   Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας ήταν: «Στάσεις των φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας απέναντι στην ψυχική υγεία και τις ψυχικές διαταραχές» (Ιούνιος 2008).
   Η 6μηνη Πρακτική μου Άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πειραιά – (Οκτώβριος 2008 - Μάρτιος 2009).
   Η παρουσία μου στη σχολή ήταν θετική και αποφοίτησα με βαθμό "λίαν καλώς" τον Απρίλιο του 2009.

   Το Μάιο του 2009 παρουσιάστηκα στο Κ.Ε.ΥΓ Αρτας. Τον Ιούνιο του 2009 μετατέθηκα στο 414 Σ.Ν.Ε.Ν όπου μου δόθηκε η ειδικότητα του "κοινωνικού λειτουργού". Τον Ιούλιο του 2009 υπηρέτησα στο 96ο Τ.Υ.Εθ (Χίος) όπου και απολύθηκα τον Γενάρη του 2010.

   Η αναζήτηση εργασίας ήταν μια αρκετά ψυχοφθόρα εμπειρία. Ευτυχώς ωστόσο κράτησε σχετικά λίγο. Έτσι, από τον Μάρτιο του 2010 ως και  το Νοέμβριο του 2011 εργάστηκα ως κοινωνικός λειτουργός στο Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ).
   Παράλληλα, από τον Γενάρη του 2011 ξεκίνησα να αρθρογραφώ στην τοπική πολιτική εφημερίδα του Πειραιά "Η ΝΙΚΗ" θέματα κυρίως κοινωνικά, στην προσωπική μου στήλη "Ανήσυχες Μέρες", συνεργασία που ολοκληρώθηκε τον Γενάρη του 2015. Το Νοέμβριο του 2012 δημιούργησα το προσωπικό μου blog "Ανήσυχες Μέρες" όπου αναρτώ τα άρθρα μου. Λίγες ημέρες αργότερα, αποδέχθηκα την συγκινητική πρόταση να αρθρογραφώ στην εφημερίδα του Σωματείου των εν Αττική εξ Αρμολίων Χίου  ("Ο Άγιος Δημήτριος") "Αρμολούσικα Νέα", την εφημερίδα του χωριού μου.

   Από τον Γενάρη του 2017 ως το Γενάρη του 2019 αρθρογράφισα στο ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας "Animartists".

 Το Δεκέμβριο του 2011 αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση συνεργασίας της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ) όπου εργάζομαι ως κοινωνικός λειτουργός μέχρι και σήμερα.

   Το Φεβρουάριο του 2013 εκλέχθηκα Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εν Αττική εξ Αρμολίων Χίου "Ο Άγιος Δημήτριος". Στο Δ.Σ του Σωματείου παρέμεινα έως τον Φεβρουάριο του 2017.

 Τον Ιούνιο του 2014 αποφοίτησα από το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής – Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής και Νευρολογίας «Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία – Διαχείριση και Οικονομική Αποτίμηση» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ερευνητική μου εργασία με τίτλο "Η ψυχική υγεία των επαγγελματιών ψυχικής υγείας των Μ.Κ.Ο του Εθνικού Προγράμματος «Ψυχαργώς»: Επιδράσεις της οικονομικής κρίσης" βαθμολογήθηκε με "άριστα". Τον Δεκέμβριο του 2015 δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής / Archivies of Hellenic Medicine".


linkhttp://www.mednet.gr/archives/2015-6/pdf/758.pdf

   Το Μάιο του 2016 πέρασα επιτυχώς τις εξετάσεις για το Certificate of Proficiency in English.


  Τον Ιούλιο του 2017 δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Το Βήμα του Ασκληπιού / Rostrum of Asclipius" η δεύτερη επιστημονική εργασία με τίτλο "Τοξικοί παράγοντες και αυτισμός".


linkhttp://ejournals.teiath.gr/index.php/tovima/article/view/3310/3030


   Τον Απρίλιο του 2018 δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Το Βήμα του Ασκληπιού / Rostrum of Asclipius" η τρίτη επιστημονική εργασία με τίτλο "Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα".


linkhttp://ejournals.teiath.gr/index.php/tovima/article/view/4261/3951


   Τον Απρίλιο του 2019 δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Το Βήμα του Ασκληπιού / Rostrum of Asclipius" η τέταρτη επιστημονική εργασία με τίτλο "Ψυχική υγεία και κοινωνικοοικονομική κρίση: το παράδειγμα της Ελλάδας".

link: http://ejournals.teiath.gr/index.php/tovima/article/view/4346/4016

   Τον Μάιο του 2022 δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής / Archivies of Hellenic Medicine" η πέμπτη μου επιστημονική εργασία με τίτλο "The epidemiology of autism spectrum disorder and factors contributing to the increase in its prevalence".

linkhttp://www.mednet.gr/archives/2022-3/pdf/308.pdf

   Τον Μάρτιο του 2020 το μεγάλο όνειρό μου και στόχος ετών πραγματοποιήθηκε. Έγινα διδακτορικός φοιτητής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ) στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

  Από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022 κι από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023 ήμουν ακαδημαϊκός υπότροφος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ) στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

-----------------------------------------------------------------
Αθλητισμός

   Ο αθλητισμός είχε πάντοτε προεξέχουσα θέση στην καρδιά και τη ζωή μου. Περισσότερες από τις μισές παιδικές μου αναμνήσεις είναι να μαζευόμαστε με φίλους και να παίζουμε σε δρόμους, αλάνες και σχολεία (κυρίως στο 5ο δημοτικό Κερατσινίου) ποδόσφαιρο. Πηγαίναμε με ήλιο και φεύγαμε με φεγγάρι...
   Μεγαλώνοντας (13-14 ετών και μετά) το μπάσκετ μπήκε για τα καλά στη ζωή μου, ρίχνοντας κανένα σουτ μέχρι και σήμερα.
   Ήμουν μέλος της πολύ σπουδαίας φουρνιάς που έβγαλε ο Γ.Σ Κερατσινίου στο Handball. Σε ηλικία περίπου 11 ετών ο τότε γυμναστής του δημοτικού που φοιτούσα μας μίλησε για το Handball. Μας μάζεψε ένα Σάββατο πρωί στο κλειστό στις Σιταποθήκες Κερατσινίου, είπε να φωνάξουμε και φίλους μας και αυτό ήταν. Δημιουργήθηκε ένα συμπαγές, αγαπημένο και ταλαντούχο σύνολο όπου δουλεύτηκε για αρκετά χρόνια με σημαντικές επιτυχίες. Σταμάτησα το Handball περίπου 16 ετών λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Διακρίσεις

  Το 2001 αναδείχθηκα Πρωταθλητής Πειραιά στο διασχολικό πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης (Handball) Γυμνασίων. Ήταν ο πιο συγκλονιστικός αγώνας που βίωσα...

  Το 2002 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκα Πρωταθλητής Πειραιά (όντας και αρχηγός της ομάδας) στο διασχολικό πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης (Handball) Γυμνασίων.
-------------------------------------------------------------------

   Τα καλοκαίρια μου συνηθίζω να τα περνάω στα αγαπημένα μου Αρμόλια της Χίου μαζί με την υπέροχη παρέα μου. Εκεί έχω ζήσει τις πιο όμορφες αλλά και τις πιο άσχημες στιγμές στη ζωή μου...


Σας ευχαριστώ.

Σχόλια